Miután ellehetetlenítette, az állam kész átvenni Iványi Gáborék iskoláját

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 30.

Belpol

Einstand a nyitottság jegyében.

 „Arról tájékoztattak, hogy az állam nyitott arra, hogy átvegye az intézmény fenntartását az eddigi színvonalat, infrastruktúrát és a pedagógusokat megtartva” – mondta a Délmagyarnak Mihálffy Béla homokhátsági és szegedi KDNP-s országgyűlési képviselő, miután megkérdezték, mire jutottak Maruzsa Zoltán államtitkárral, akivel a szegedi Wesley-iskola helyzetéről tárgyaltak.

A képviselő azt mondta, már 2021-ben jelezték az iskolát fenntartó Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek, és „a felajánlás továbbra is áll”, hogy átvennék az iskolát. Mihálffy Béla nem átallotta hozzátenni, hogy erre a tanárok és diákok érdekében lenne szükség.

Iványi Gábor és intézményei évek óta a Fidesz-kormányok célkeresztjében vannak. Az egyházközösség vezetőjekorábban elmondta, hogy megvonták tőlük a normatív támogatást, mivel nem lett belőlük kiemelt intézmény. A kormány korábban az egyházi státuszukat is megszüntette, noha az egyszázalékos felajánlások alapján a negyedik legtámogatottabb egyháznak számítanak az országban.

A szegedi iskolát a helyi önkormányzat tízmillióval támogatta: több mint a semmi, de sokra nem elég. Az intézményben négy pedagógusnak fel kellett mondani, mert nem tudnak fizetést adni nekik.

Épp ma  írtunk róla, hogy az egyházközösség egyszázalékos felajánlásaiból származó pénzt máris elvonta az állam.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk