Egyelőre megúszta a Normafa, hogy lakópark épüljön a területén

  • narancs.hu
  • 2023. október 14.

Belpol

A Kormányhivatal táj- és természetvédelmi szempontból nem javasolja a beruházást.

"A Konkoly-Tege Miklós út 19/B szám alatti ingatlanon tervezett többlakásos lakóépület létesítésére táj- és természetvédelmi szempontból környezetvédelmi engedély nem adható" – áll abban a határozatban, melyet a beruházó által benyújtott környezeti hatásvizsgálati eljárásra vonatkozó kérelemre adott a Kormányhivatal.

Mint azt idén májusban a Válasz Online megírta, a tervek szerint 78 lakásos, három nagy tömbből álló lakóparkot építenének fel az egykori KISZ-óvoda telkére a Normafánál.

A nemzeti parki terület a szomszédos csillebérci úttörőtáborhoz hasonló módon került ki a köztulajdonból a rendszerváltáskor, vélhetően jogtalanul. Visszaszerzéséről azonban az állam a 2000-es években megfeledkezett, és a a XII. kerületi önkormányzat apró lépésekkel mindig úgy módosította az építési szabályokat, hogy a telek egyre közelebb kerüljön ahhoz, hogy lakópark épülhessen rajta.

A XII. kerületi önkormányzat "a tervezett építési tevékenységet engedélyezésre" javasolta, most viszont a Kormányhivatal visszadobta a kérelmet – olvasható a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) Facebook oldalán.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk