Ötezer aláírást gyűjtött a Momentum az egri elkerülőút ügyében

  • narancs.hu
  • 2023. március 22.

Belpol

A gyűjtés folytatódik.

Az Egerbe tervezett elkerülőúttal kapcsolatos népszavazási kezdeményezésről tartott sajtótájékoztatót Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselője, és Jánosi Zoltán, a párt egri elnöke. A Momentum politikusai bejelentették, hogy eddig a szükséges aláírásoknak több mint a fele, 5000 aláírás gyűlt össze. A gyűjtés március 30-ig folytatódik.

Jánosi megemlítette, hogy a Momentum az a párt, amely nem ugrik el a munka elől. „Kiálltunk a KATA-sok mellett, kiálltunk a tanárok és diákok mellett. Most pedig a Momentum kint van Egerben a pultoknál, az aktivisták folyamatosan kopogtatják a várost és a demokráciáért dolgoznak. A párt önkéntesei már most több mint 1500 óra munkát tettek a kezdeményezésbe és 10 000 háztartást kopogtattak le.”

 
Lőcsei Lajos aláírást gyűjt
Fotó: Facebook 

 

Lőcsei Lajos többek között azokról a jogtalan támadásokról beszélt a sajtótájékoztatón, amelyek az elmúlt időszakban jelentek meg. „Ezeknek a támadásoknak nincsen más célja, csak hogy kifogják a kezdeményezés vitorlájából a szelet” – mondta Lőcsei arra utalva, hogy a napokban egy újabb nyomvonal lehetősége merült fel Pajtók Gábor, a Fidesz helyi országgyűlési képviselője részéről, valamint arról, hogy az elmúlt hetekben ismeretlen telefonálók próbálták rávenni arra az egrieket, hogy ne írják alá a népszavazási kezdeményezést.

A fideszes támadásokon kívül Lőcsei Lajos említést tett Eger két alpolgármesterének szerintük „alaptalan, a helyi Momentum elleni vádaskodásáról”, amellyel kapcsolatban elmondta, hogy „az egrieknek elegük van a mocskolódásból és ha a városvezetés valóban támogatja a kezdeményezést, akkor tettekkel is mutassák azt.”

A Momentum egy helyi elkerülő út miatt akar népszavazást kezdeményezni, mert a megbeszélt és bejelentett útvonal helyett a kormány egy másik, sokkal sűrűbben lakott nyomvonalon vezetné el az.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Skócia-Magyarország 0-1, életben maradtak a továbbjutási esélyek

  • narancs.hu

Az újpesti Csoboth Kevin utolsó percben lőtt góljával győztünk. 3 ponttal a harmadik helyen zárta a csoportot a válogatott, a következő napokban dől el, hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz, a többi csoport végeredményétől függ. A meccsen Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett, mentő vitte el.

Mi fán terem az ökoirodalom?

A hetvenes években felforgató versekben olvastunk olyat, amit ma a Facebook-kommentelők megfogalmaznak a klímakatasztrófáról. De mi kell ahhoz, hogy az irodalom hitelesen szóljon az ember és a természet kapcsolatáról? Csabai Máté írását vettük elő az Ásatás-sorozatban.