Pikó András Kocsis Mátéhoz fordult segítségért

  • narancs.hu
  • 2020. március 25.

Belpol

Józsefváros önkormányzata létrehozott egy kerületi segélyalapot.

Józsefváros polgármestere, Pikó András a Facebookon közölte: az önkormányzat létrehozott egy kerületi segélyalapot, amelybe Furó Péter vállalkozó 20 millió forintott tett. Pikó a fizetéséből havi 100 ezer forintot ad az alapba, amelybe az önkormányzati képviselők nettó fizetésük 10 százalékát adják minden hónapban a járvány elleni intézkedések költségeinek fedezésére – írja az Index.

Továbbá az önkormányzat,

  • megerősítette a szociális ellátórendszert,
  • önkénteseket toborozott és készített fel,
  • zöld számot indított, amelyet 8-20 óráig lehet elérni, adott esetben segítséget felajánlani rajta,
  • valamint készleteket halmozott fel tartós élelmiszerekből a nyugdíjasklubokban.

Az idősklubokra építve a kerületet felosztották tíz körzetre, amelyekben megszervezik a rászorulók ellátását.

Pikó András elmondta, az önkormányzat egyedül nem képes e feladatokat elvégezni, ezért a közösség segítségét kérte: mindenki figyeljen oda a környezetében élő idősebbekre, rászorulókra, továbbá ha tehetik, adományok formájában támogassák a munkájukat.

A polgármester szerint vírus idején nincs helye politikai vitáknak, ezért levelet írt a kerület korábbi polgármesterének, Kocsis Máténak, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének, járjon közbe annak érdekében, hogy a kerület (és az ország minden önkormányzata) megkapja azt a kormányzati forrást, amely az egészségügyben, szociális ellátásban dolgozók és az önkéntések számára nélkülözhetetlen a feladatuk ellátásához szükséges védőeszközök beszerzéséhez.

Figyelmébe ajánljuk