Pintér átvette Kásler feladatainak egy részét

  • narancs.hu
  • 2020. május 18.

Belpol

Átalakítások vannak készülőben.

Nagy lendülettel zajlik Pintér Sándor egyeztetése az egészségügyi ágazat különböző szereplőivel - írja a Népszava.

A lap információi szerint a belügyminiszternél a Magyar Kórházszövetség, a Magyar Orvosi Kamara elnökét és több egészség-gazdaságtanban jártas ágazati szaktekintély is megfordult az utóbbi hetekben. Ez azért lehet, mert Pintér felhatalmazást kapott a miniszterelnöktől az ágazat átvilágítására, az állapotok felmérésére, állítja a lap. A források szerint már a kórházparancsnokok bevezetését is Pintér ötletére hajtották vére, és márciustól az Operatív Törzs vezetőjének közvetlen irányítása alá került az intézmények készlet-, erőforrás- és információgazdálkodása.

Egy április végi rendelet szerint a kormányzat nyolcmilliárd forintot rendelt a kórházak központi gazdálkodási rendszerének kialakítására. Ennek megvalósítását pedig szintén a belügyi tárcára bízta, pontosabban egy ehhez tartozó kormányzati adatközponthoz utalta ki a feladatot.

Az átalakításokon való munka nemcsak a belügynél, hanem az EMMI-nél is megkezdődött: múlt kedden öt reformmunkacsoportot hoztak létre, amelyek a gazdálkodás, a finanszírozás, a humánerőforrás, a struktúraátalakítás és az orvosszakma kérdéseivel foglalkoznak.

 

 


Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?