„Politikai döntés” – mondja a magyar férfi, akit Erdogan testőrei bántalmaztak

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 14.

Belpol

A rendőrség elutasította a feljelentést, azt állítva, hogy legfeljebb „közvádas bűncselekménynek” számítana.

Majdnem megvertek egy férfit augusztus 20-án, aki bemutatott Recep Tayyip Erdogan török elnöknek. Az esetről először a narancs.hu-n lehetett olvasni. A támadók valószínűleg az elnök biztonsági szolgálatából kerültek ki, de bővebben nem sok derült ki. A rendőrség ugyanis elutasította a feljelentést, amit Tóth Bertalan MSZP-s képviselő tett.

Azóta kiderült, Erdogan testőrei Szlovákiában egy politikust szexuálisan zaklattak.

A képviselő nem fellebbezhet az ügyben, mivel nem ő a sértett. A hvg.hu megkérdezte Bán Tamást, az atrocitás elszenvedőjét, hogy megteszi-e a fellebbezést: a férfi gondolkodik rajta, de hozzátette: „az nem érdemi vizsgálat volt, a feljelenés elutasítása pedig politikai döntés”. Felhívta a figyelmet arra: senki, a mostani rendőrségi határozat sem cáfolta, amit állított, vagyis a bántalmazás megtörténtét.

„Engem továbbra sem keresett senki, de látom, vergődnek a hatóságok” – mondta Bán, aki ironikusan azt is hozzátette: „nehéz lehet „a nagy magyar szuverenitásban” kezelni azt, hogy ő az utca túloldaláról bemutatott Erdogannak, akinek a közelébe sem került, mégis lerohanták az emberei, akik a rendőrségi határozat szerint is a török elnök „kíséretéhez tartoztak” és „személyvédelmi feladatokat” láttak el.

Bán azt is megismételte, hogy a bántalmazók nem turisták vagy bámészkodók voltak, mert a nyakukban azonosító kártyák lógtak, és bár magyarul szidalmazták, akcentusuk volt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk