Szlovák képviselőt molesztálták korábban Erdogan testőrei a pozsonyi elnöki palotában

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 11.

Külpol

Vladimíra Marcinkovával elmondása szerint 2015-ben "fotózkodni" akartak vele a török elnök emberei, fogdosták, segítségért kellett kiabálnia.

Mint arról lapunk is beszámolt, a török elnök emberei bántalmaztak egy magyar férfit Budapesten, aki augusztus az 20-án Magyarországra látogató Erdogannak bemutatott, mikor kilépett a szállodájából. A Terrorelhárítási Központnak (TEK) és a magyar rendőrségnek kellett közbeavatkoznia és kimenekítenie az illetőt.

Azóta a legfőbb ügyész feljelentésként értékelte a szocialista Tóth Bertalan írásbeli kérdéseit az esettel kapcsolatban.

A szlovák Paraméter a cas.sk cikke alapján most arról ír, hogy nemrég egy szlovák politikus, Vladimíra Marcinková is megosztotta a török elnök testőreivel kapcsolatos tapasztalatait. Az SaS képviselője egy podcastban beszélt arról, hogy

2015-ben az elnöki palotában dolgozott az akkori államfő, Andrej Kiska mellett, akihez látogatásra érkezett Erdogan. Elmondása szerint a testőrei észrevették őt az egyik tanácskozáson.

Felfigyeltem a kellemetlen pillantásokra, ilyesmit megéltem már Mexikóban és Chilében is. Egyedüli szőkeként voltam jelen, nagyon kellemetlen volt, ahogy végigmértek némely férfiak."

Miután befejeződtek a kötelezettségei,

Marcinková visszament dolgozni az irodájába, ahová benyitott az egyik török testőr, és szó nélkül elindult felé. A férfit egy másik követte, és amikor Marcinková megkérdezte, hogy mit szeretnének, állítólag azt válaszolták, hogy fotózkodni.

A képviselő ezt visszautasította, de a testőrök elmondása szerint

"győzködtek, majd fogdostak, én pedig segítségért kiáltottam. Befogták a számat, de szerencsére a kiáltásomat meghallotta akkori kollégám, Pavol Sybila, aki a másik helyiségben volt." Amikor a férfi belépett, a testőrük távoztak.

A Marcinková által elmondottakat Sybila is megerősítette, hozzátéve, hogy még egy órán át ott maradt vele, nehogy megismétlődjenek a történtek.

Az esetről Kiska elnök is értesült, aki arról beszélt, hogy tisztességtelenül bántak a munkatársával. A korábbi elnök azt mondta, a diplomáciai szolgálat szintjén a nevében panaszt tettek a testőrség viselkedésére, de tudomása szerint arra nem érkezett válasz.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kárpáti Judit: A tiszta olaj könyve

"Ahogyan sok más helyen, újfent találkozom a jelenséggel: azt a szót, hogy zsidó, nehezen mondják ki. Nincsen e mögött ártó szándék, ami mögötte van, az pontosan a semmi. A gondolatok hiánya, az erről való gondolkodás hiánya." Kárpáti Judit megrázó írása nem ismert családtagokról, Tiszavasvári egykori izraelita közösségéről.