Polt Péterék leparkoltak a buszsávban, hogy a legfőbb ügyész beugorjon egy boltba

  • narancs.hu
  • 2023. február 23.

Belpol

Nagyon sietős lehetett a legfőbb ügyésznek. 

A hvg.hu fotóriportere kedd délután háromnegyed kettő környékén az Európai Parlament Pegasus-bizottságának ülésére tartott, amikor a Bajcsy-Zsilinszky úton kék villogókra lett figyemes. A két autó félrehúzódott és megállt a szinte mindig rendkívül forgalmas útvonal buszsávjában.

A legfőbb ügyész és személyzete kipattant az autóból. Polt pár percet lehetett bent, addig a buszsávot használni próbáló járművek kikerülték a megkülönböztető jelzést használó autókat. Mikor a legfőbb ügyész kijött, a kísérői valószínűleg kiszúrták a hvg.hu fotósát. A két autó ezután elhajtott a helyszínről.

A hvg.hu megkérdezte a Legfőbb Ügyészséget, hogy hivatalos ügyben járt-e a boltban Polt Péter. Válaszukban erre nem reagáltak, az autókról viszont azt írták: „ügyészségi gépjármű nem parkolt a jelzett helyszínen. Tájékoztatom továbbá, hogy a legfőbb ügyész személyi védelmét – ennek keretében a közlekedését – a TEK végzi”.

A portál idézi a KRESZ vonatkozó passzusát, miszerint: „tilos megállni az autóbusz forgalmi sávban. Kivételt képez a kijelölt megállóhelyen tartózkodó autóbusz (trolibusz), villamos, az utasok ki-, beszállásának idejére személyszállító taxi, betegszállító gépjármű, továbbá 20 és 6 óra között a kommunális szemét szállítására szolgáló jármű”. 

A képeket a hvg.hu cikkében lehet megtekinteni

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk