Népszava: a kormány elveheti az önkormányzatoktól a közvilágítást

  • narancs.hu
  • 2023. február 23.

Belpol

A rezsitámogatásokért cserébe. 

A kormány a rezsitámogatások fejében átvenné a közvilágítást az önkormányzatoktól. A Népszava értesülései szerint Szita Károly, Kaposvár polgármestere és a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke egyeztetett Orbán Viktorral arról, milyen önkormányzati feladatokat vehetne át az állam a forráshiányos helyhatóságoktól. A lap szerint a Karmelitában „sorra vették” az átvehető feladatokat, melyek közül a közvilágítást „választotta” a miniszterelnök.

Arról is megegyeztek, hogy az első rezsikompenzációs körben a közepes méretű megyei jogú városok (ilyen például Kaposvár) 800 millió forintos kompenzációra számíthatnak, míg a jelentősebb adóbevétellel rendelkező városok ennél kevesebb, nagyjából 200 millió forintot kaphatnak. 

Szita a lap megkeresésére annyit mondott a közvilágítás államosításával kapcsolatban, hogy „ha majd publikus lesz, elmondja. Az Energiaügyi Minisztérium nem válaszolt a lap megkeresésére. Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének és Tab fideszes polgármestere szerint az önkormányzatok nem tiltakoznának az államosítás ellen, számolt be a Népszava. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.