Népszava: a kormány elveheti az önkormányzatoktól a közvilágítást

  • narancs.hu
  • 2023. február 23.

Belpol

A rezsitámogatásokért cserébe. 

A kormány a rezsitámogatások fejében átvenné a közvilágítást az önkormányzatoktól. A Népszava értesülései szerint Szita Károly, Kaposvár polgármestere és a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke egyeztetett Orbán Viktorral arról, milyen önkormányzati feladatokat vehetne át az állam a forráshiányos helyhatóságoktól. A lap szerint a Karmelitában „sorra vették” az átvehető feladatokat, melyek közül a közvilágítást „választotta” a miniszterelnök.

Arról is megegyeztek, hogy az első rezsikompenzációs körben a közepes méretű megyei jogú városok (ilyen például Kaposvár) 800 millió forintos kompenzációra számíthatnak, míg a jelentősebb adóbevétellel rendelkező városok ennél kevesebb, nagyjából 200 millió forintot kaphatnak. 

Szita a lap megkeresésére annyit mondott a közvilágítás államosításával kapcsolatban, hogy „ha majd publikus lesz, elmondja. Az Energiaügyi Minisztérium nem válaszolt a lap megkeresésére. Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének és Tab fideszes polgármestere szerint az önkormányzatok nem tiltakoznának az államosítás ellen, számolt be a Népszava. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.