Porig rombolták Rogán Cecília tihanyi nyaralóját

  • narancs.hu
  • 2022. február 20.

Belpol

Ami természetesen nem nyaraló, csak gazdasági épület, ahogy a medence is csak esőtározó volt. Aggódni nem kell, már épül az új ház.

Nagy építkezés folyik Tihany egyik legszebb, a kormányhoz közel álló személyek által kedvelt részén, a páratlan panorámát kínáló Óváron - kezdi cikkét a 444.hu. A beszámoló így folytatódik: itt van majdnem kétezer négyzetméteres telke Rogán Cecíliának, Rogán Antal volt feleségének is, a csodás fekvésű ingatlanon egy tájba simuló ház állt, a kertben volt szőlő és medence is, ami hivatalosan bizonyára esőtározó volt, errefelé legalábbis csak az olyasmi engedélyezett, ugyanis ahogy errefelé szinte az összes telek, hivatalosan ez is „szőlő és gazdasági épület”.

A lap szerint a háznak ma már csak hűlt helye van, ahogy a szőlőnek is. Mint írják - és erről fotókat is közölnek -, a telek körül hatalmas mobilfalakat állítottak, és a bontás helyén már új építkezés indult, éppen a pincét csinálják.

A bontás és az építkezés jogszerűségéről, körülményeiről a 444.hu szeretett volna többet megtudni a hatóságoktól is, de választ csak Tihany jegyzőjétől kaptak, aki azt írta, építéshatósági feladatokat ők nem látnak el, természetvédelmi ügyekben pedig a Veszprém Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztálya az illetékes. Kiemelték: keresték őket is, de választ eddig nem kaptak.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk