Puzsér Róbert a Narancsnak: "A korrekt alku útjára zsarolom a baloldalt. Egy eszközöm van, az előválasztás"

  • narancs.hu
  • 2019. május 8.

Belpol

Szerinte a baloldal a Jobbikot vissza akarja gettósítani (sic!).

Hosszú cikkben foglalkozunk a holnap megjelenő Magyar Narancsban a fővárosi önkormányzati választás előkészületeivel. Puzsérral? Vagy nélküle? Mi van a Jobbikkal?

A helyzet eléggé kiéleződött az elmúlt hetekben, nemrég pedig Puzsér közölte, otthagyja az előválasztás egyeztetéseket. Az LMP-re viszont szükség lenne a fővárosban a Fidesz legyőzéséhez, a zöldpárt viszont úgy tűnik, csak a Jobbikkal hajlandó együttmozogni. Hogy lesz ebből megoldás? Mik Puzsér valódi szempontjai?

false

 

Fotó: MTI

Ezeket és sok minden mást is elolvashat cikkünkben, amelyből jöjjön egy kis ízelítő.

Miután az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum képviselői április 6-án bejelentették közös polgármesterjelöltjeiket a budapesti kerületek élére, Puzsér Róbert felfüggesztette részvételét az előválasztást előkészítő folyamatban. Követelte, hogy a kerületi együttműködésbe az őt támogató pártokat, az LMP-t és a Jobbikot is vonják be. „Ha Tarlós István leváltásához egyetlen ellenzéki kihívóra van szükség, akkor miért nem alkalmazza ugyanezt az elvet a baloldal a kerületekben is? Enélkül csak azt érik el, hogy a kerületek felének élén biztosan a nemzeti együttműködés rendszerének jelöltje marad” – magyarázta döntését lapunknak Puzsér.

Aki amúgy úgy látja, a Jobbik „visszagettósításával” a baloldal a NER narratíváját visszhangozza és a Fidesz kezére játszik, az LMP-t pedig megpróbálják „leszalámizni” az általa centrumnak nevezett tömbről. „Nem pusztán független főpolgármester-jelölt vagyok, élvezem a politikai centrum támogatását, így felelős vagyok a jelöltségem mögé beállt pártokért. Az MSZP a tavalyi 27–3 után ismét megalázó alkut kínált az LMP-nek, míg a Jobbikot teljesen ki akarják hagyni a megállapodásból. Én pedig azzal zsarolom őket a korrekt alku útjára, amivel tudom: az előválasztással” – mondta a Narancsnak Puzsér. Hozzátette: a Jobbiknak egyedül talán nem lett volna önbizalma ahhoz, hogy helyet követeljen magának az asztalnál, de mostanra „sikerült őket is belesodorni ebbe az alapállásba”.

A budapesti ellenzéki együttműködésről szóló cikkünket a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvashatja.

Figyelmébe ajánljuk