Rákay Philip is a budai Várban bérel önkormányzati lakást

  • narancs.hu
  • 2019. május 3.

Belpol

Havi 39 ezer forintért.

Legutóbb Bayer Zsoltról derítette ki a 24.hu, hogy lakáscsere útján meglehetősen a piaci ár alatt bérel önkormányzati lakást a budai Várban. A várba vágyó Fideszhez köthetők névsora azonban itt nem ér véget, szintén a 24.hu írta meg, hogy Rákay Philip is bérleti jogot szerzett. Míg Bayer az Úri utcában bérel ingatlant havi alig több, mint 30 ezer forintért, addig Rákay a Bécsi kapu téren havi 39 ezerért. Mindkét összeg mélyen a piaci ár alatt van.

Bayer Zsolt a Várban 32 ezer forintért bérel egy önkormányzati lakást

Pár száz méterre Orbán új rezidentiájától, a Karmelita Kolostortól. A 24.hu cikke szerint február 20-a óta Bayer Zsolt új lakcíme a budai Várnegyed szívében van. Az önkormányzattól kikért adatok alapján Bayer tavaly szeptemberber lakáscserével jutott hozzá a közel 50 négyzetméteres ingatlanhoz, amiért költségelvű lakbért fizet, havonta 31 737 forintot.

A Rákay által bérelt műemléképületet nemrég 70 millió forintból újította fel az önkormányzat. A portál megkeresésére Rákay hosszas személyeskedés után úgy reagált, hogy egy értékes, felújított pesti ingatlant adott a vári lakás örökbérleti jogáért cserébe, ami annyira lelakott, hogy több tízmillió forintot kell ráköltenie, viszont ezzel állítása szerint az önkormányzati vagyont gyarapítja, mivel a lakás soha nem lesz az ő tulajdona.

Figyelmébe ajánljuk