Rendesen fizetnie kell az újságírónak, akit azzal vádolnak, hogy meghekkelte az Orbán-interjút

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 9.

Belpol

Olyan mondatokat adott Orbán szájába az interjút meghekkelő személy, mint hogy „mi kikérjük az emberek véleményét, bár nem érdekel minket”.

240 ezer forintos pénzbírságot kapott F. Gábor, akit a Fejér Megyei Hírlapban megjelent Orbán Viktor-interjú meghamisításával vádolnak.

Az újságírót az elsőfokú bíróság információs adat megsértésében találta bűnösnek, ráadásul ki kell fizetnie a több mint egymillió forintos bűnügyi költséget is – derült ki a Magyar Hang tudósításából.

Az említett interjú 2016 karácsonyán jelent meg. A cikket meghekkelő személy olyan mondatokat adott Orbán szájába, mint hogy „mi kikértük az emberek véleményét, bár nem érdekelt minket”, vagy hogy „a kórházi hullák száma is emelkedik” az ápolók bérével együtt.

Ez akkor történt, amikor a Pannon Lapok Társasága – így a Fejér Megyei Hírlap is – a Mediaworks tulajdonába kerül. A kiadónál több tucatnyi munkatárs használta a szerkesztőségi rendszert a mindenki által ismert, közös jelszóval. A bíróság állítása szerint F. Gábor egyik szabadságán lévő kollégájának a felhasználónevével írt bele az interjúba.

Neked ajánljuk