Rétvári Bence Semmelweis-nap alkalmából hülyítette az egészségügyben dolgozókat

  • narancs.hu
  • 2017. június 29.

Belpol

Nem írják, hogy ütemes taps kísérte volna az ünnepi beszédet.

Az MTI jelenti: „Rétvári Bence a Jávorszky Ödön Kórház Semmelweis-napi elismeréseinek átadási ünnepségén köszönetét fejezte ki az intézmény munkatársainak, és arra is felhívta a figyelmet, hogy a most elismerésben részesülők eredményes munkájához szükség volt az őket körülvevő közösségre is. Úgy fogalmazott: a Semmelweis-napon azokat az orvosokat, ápolókat, kórházi dolgozókat ünnepeljük, akik emberségessé és gyógyítóképessé teszik a kórházakat. A következő évek kérdése, hogy lesz-e elegendő ágy mellett dolgozó – mutatott rá az államtitkár, aki

biztatónak nevezte az utóbbi éveket az egészségügyből távozók számát illetően.

Felidézte: 2010 körül 845 orvos kért engedélyt külföldi munkavállaláshoz, tavaly ez a szám 398 volt, azaz kevesebb, mint a felére csökkent az elvándorlás üteme. Az ápolók esetében ez a trendforduló 2014–2015 környékén következett be, és tavaly már 15 százalékkal kevesebben döntöttek az ország elhagyásáról, mint korábban.”

Nos, ha Rétvári szerint biztató az, hogy hét éve folyamatosan hagyják el az országot az egészségügyben dolgozók, és továbbra is csak mennek és mennek, akkor talán az lenne a legcélravezetőbb, ha államtitkári megbízatását sürgősen leadná. Például a Jávorszky Ödön Kórház  portáján.

Figyelmébe ajánljuk