Rogán Antal grúz barátja értékes épületet kaparintott meg a Belvárosban

  • narancs.hu
  • 2022. július 26.

Belpol

Az ingatlanra bontási engedélyt kértek. 

Rogán Antal grúz barátjának, Shabtai Michaelinek az érdekeltségébe tartozik egy teljes belvárosi épület, a főváros legértékesebb részén. Az ingatlanegyüttest Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester vezette önkormányzat adta el tavaly decemberben – írja a 24.hu

A Bástya utca 18. szám alatt található ingatlan vevője akkor még nem Michaeli volt, hanem a Safe-Gate Kft. és a PSM Technology Zrt. cégek, utóbbi társaság sokáig egy ürömi nőé volt. A portál rákérdezett a nőnél, hogy miért vásárolta meg az épületet 183 millió forintért de nem válaszolt a megkeresésre. A testületi előterjesztés szerint az ingatlanra kizárólag a cégpáros váltotta ki a befektetői tájékoztatót, és a korábban megállapított minimális vételárat ajánlották meg, azaz a 182 millió 655 ezer forintot. 

A cégadatok szerint Michaeli (akinek a Pesti Hírlap, a Jazzy és a Klasszik Rádió is az érdekeltségébe tartozik) pár hete, júniusban lett résztulajdonosa a Safe-Gate-nek, az ürömi nő pedig ma már nincs a vállalkozásban. Az épületre bontási engedélyt kértek, viszont az épület évek óta kerületi védettség alatt áll, viszont ha a tulajdonos kéri ennek megszüntetését, és megszerzi a kerületi városfejlesztési bizottság állásfoglalását, valamint egy olyan szakvéleményt, ami bizonyítja, hogy annyira károsodott az épület, hogy a renováció költségét nem lehet kigazdálkodni, akkor ez az akadály is elmozdítható. 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?