Rogán utódja nyíltan politikai célokra, díszletnek használja a gyerekeket. Pedig az ombudsman kérte, ne csinálják ezt

  • narancs.hu
  • 2019. április 19.

Belpol

Beindult a kampány, a Fidesznek kellenek a gyerekek.

Meglepve látta az egyik szülő, hogy az V. kerületi polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter a gyereke óvodájában járt. Erről előzetesen neki nem szóltak, ehhez képest ott vírít a fideszes politikus Facebook-oldalán az óvodás gyerek fotója – írja a 444.

false

 

Fotó: Facebook/ 444

 

Rogán Antal utódja annak az almaszállítmánynak a maradékát vitte el április 9-én az óvodába, amiből a kerület nyugdíjasainak osztogatott. A maradék mehetett a gyerekeknek.

A hírportál felidézi, hogy Az „óvodában az év elején aláírattak egy nyilatkozatot a szülőkkel, hogy hozzájárulnak ahhoz, hogy óvodai eseményekről felvételek készüljenek, amiket az óvoda használhat. Ebben szó sem volt arról, hogy ha politikusok jönnek az intézménybe, akkor fényképeket készíthetnek a gyerekekről, amit aztán ki is raknak a saját Facebookjukra. De ha lett is volna engedély, az ombudsman éppen a kampányidőszak elején adott ki felhívást, hogy gyerekeket ne használjanak politikusok díszletnek.”

Szentgyörgyvölgyi polgármester nemcsak a gyanús ingatlanügyek mentén jeleskedik, de az óvodák kapcsán is megemlékeztünk róla nemrég: mondjuk épp arról szólt, hogy a Belváros miképp veszítette el a Bástya utcai óvoda játszóterét.

Frissítés: közben reagált a 444-nek a polgármester, aki teljes ellentmondásba keveredve, azt állítja, helyteleníti a gyerekek politikai célokra való felhasználását.

Figyelmébe ajánljuk