RTL: Bajkai István a Fidesz VI. és VII. kerületi alapszervezetének feloszlatását javasolta

  • narancs.hu
  • 2022. november 14.

Belpol

Az ellenzéki vezetés 2019 óta stabil a városrészben.

Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője, valamint a párt Budapest 5. számú választókerületi (Erzsébetváros és Terézváros) elnöke levélben értesítette a helyi pártszervezet tagságát arról, hogy javaslatára a Fidesz Országos Választmányának Elnöksége elindította a választókerületi szervezet feloszlatási eljárását.

Az rtl.hu birtokába került levél azt is közli, hogy a párt alapszabálya alapján a helyi szervezet tagjai a feloszlatási eljárás alatt nem gyakorolhatják tagsági jogaikat.

Bajkai és a Fidesz választmányának döntése feltehetően összefügg azzal, hogy a 2019-es önkormányzati választásokon súlyos vereséget szenvedett a választókerületi szervezet. Ekkor, a korábbi fideszes polgármestert legyőzve Erzsébetvárosban a DK-s Niedermüller Péter, Terézvárosban pedig a momentumos Soproni Tamás lett a kerület vezetője, stabil közgyűlési többséggel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk