Sérelemdíj fizetésére és bocsánatkérésre kötelezte az Origót a bíróság

  • narancs.hu
  • 2020. február 14.

Belpol

Jogellenesen pécézte ki a TASZ ügyfeleit az Origo.

Első fokon pert nyert a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) két ügyfele az Origóval szemben. A propagandalapot bocsánatkérésre és sérelemdíj fizetésére kötelezte a bíróság, mert jogosulatlanul hozta nyilvánosságra a két civil aktivista nevét egy belső felhasználásra szánt jelenléti íven, közölte a TASZ.

Az érintett civil aktivisták, akik se pártokhoz nem kötődnek, se más szervezetben nem töltenek be vezető szerepet, a túlóratörvény elleni tüntetések előkészítésében vettek részt 2018 decemberében.

Az Origo megszerezte és közzétette a demonstrációt előkészítő beszélgetés jelenléti ívét, a rajta szereplő szervezőket pedig titkos, „sorosista" összeesküvés résztvevőinek állította be. Ilyen szövegkörnyezetben hozták nyilvánosságra a TASZ ügyfeleinek neveit és egyikük szakszervezeti tagságának tényét.

A TASZ álláspontja szerint megengedhetetlen, hogy nem közszereplő emberek személyes adatait megfélemlítő kontextusban hozzák nyilvánosságra.

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.