Simonka György: Amit Magyar Péter mond, az igaz

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 17.

Belpol

Ha nem teszik el láb alól, akkor könyvet ír. Márpedig megvan ennek a veszélye szerinte. 

Vádalkut ajánlott a Fidesz korábbi országgyűlési képviselőjének az ügyészség: amennyiben beszél a pártjában zajló visszaélésekről, akkor nem lesz belőle vádlott – nyilatkozta Simonka György a Népszavának. A Békés megyei Pusztaottlaka megválasztott polgármestere ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy, 1,4 milliárd forintos vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emeltek vádat. Ezt úszhatta volna meg, ám ő nemet mondott állítása szerint. 

„Elmentem azért a Fidesz-központba, és elmondtam ezt. Azt mondták, hogy ne hazudjak csak annak érdekében, mint ahogy tették mások, hogy meneküljek ebből a helyzetből, hanem tartsak ki, és ne beszéljek. Nem a bírósági ügyben, mert annak az égegyadta világon semmi köze sincs sem a Fidesznek, se a kormánynak, sem senkinek a parlamentben. Az egy politikától teljesen mentes, saját vállalkozásomat érintő ügy volt, amelyben kérték, hogy továbbra is tartsak ki, és ne hódoljak be, ne adjam be a derekamat annak ellenére, hogy óriási nyomás alá helyeztek engem, a családomat, a kollégáimat, a környezetemet. Tartsak ki és mondjam mindenképpen azt, ami az igazság, hogy nem tudok ebben semmit mondani”

Simonka szerint Kubatov Gábor pártigazgató, Orbán Viktor miniszterelnök és más, általa meg nem nevezett Fidesz-vezetőket is tájékoztatott a büntetőügyről. Továbbra is ártatlannak tartja magát és bizonyos benne, hogy nem fogják elítélni, mivel a bíróságokra nem ér el a Fidesz keze. Mindez szerinte az ügyészségről nem mondható el, azt el tudja képelni, hogy a Fidesz befolyásolni tudja a szervet. A vádalkut ajánló ügyész rengeteg olyan „huncutságot” mondott el neki, amelyről egy könyvben akar írni, ha addig nem teszik el láb alól. Egyértelműen igennel felelt arra a kérdésre, megvan-e ennek a veszélye.

„Önök ellenzéki újságírók, amiket leírtak idáig az elmúlt időszakban, azt gondolták, hogy azok nem valósak?! Tudják önök nagyon jól, hogy mi történt, csak nincsen rá bizonyítékuk. Nekem van”

– fogalmazott Simonka György, hozzáfűzve, hogy „nem ma jött le a falvédőről”, így tudja, mi a tétje annak, ha beszélni kezd.

Szerinte nem ő távolodott el a pártjától, mivel az értékrendjével egyetért, viszont rengeteg olyan dolog történik, amivel meg nem. „Egyébként nézzék meg Magyar Péter bármelyik bejegyzését vagy interjúját. Nekem nem szimpatikus Magyar Péter, de amit mond, az igaz, azt alá lehet támasztani” – fogalmazott. Nem is a Fidesszel, hanem egyes vezetőkkel van problémája, köztük Lázár Jánossal, akit egy kimondottan rossz embernek tart. Egyszer vele és Orbán Viktorral egyeztetett a  mezőhegyesi földek elosztásáról. A miniszterelnök azt mondta, hogy azon területeket a gazdáknak kell adni, távozáskor azonban Lázár János megfenyegette, hogy elvágja a torkát, ha az útjába áll. „Én erre úgy feleltem, hogy öt perccel ezelőtt mondta a miniszterelnök, hogy mit kell tennünk, neked vele van vitád, ha nem tetszik, menjél vissza és mondd el neki. Erre mi történt? Kiosztották a földeket, és aztán Lázár János visszavette őket. Ilyen nem történt az országban sehol.” 

Simonka egyébként a Lázár-féle fenyegetésről már korábban is beszélt, a miniszter ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta: „Ez eddig nem merült fel lehetőségként, hogy ilyen eszközökhöz folyamodjak. Biztos, hogy nem mondtam ilyet, már csak azért sem, mert amit ígérek, azt meg szoktam csinálni.” Hozzátette, fideszes körökben erre azért nagy igény lenne, de nem tudja ezt a társadalmi várakozást kielégíteni. Annyit jegyzett meg még továbbá, hogy „bukott, bűnöző politikusok kommentjeivel nem foglalkozik.”

Simonka Györggyel és korrupciógyanús ügyével számos cikkben foglalkoztunk

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk