Vitézy szerint Romániában sem történik olyan, ami Magyarországon a MÁV-nál

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 17.

Belpol

Lázár János személyeskedő megjegyzését pedig útszélinek nevezte. 

„Ilyen Romániában sem történik” – jelentette ki Vitézy Dávid az ATV Egyenes beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy Lázár János közlekedési miniszter használt járművek beszerzésével enyhítené a MÁV folyamatos problémáit, miután korábban éppen erre irányuló projekteket állított le. 

Lázár pénteken jelentette be ötpontos akciótervét, erre reagált Vitézy. Mint mondta, nem lenne a használt járművek ellen, de azután, hogy Lázár János maga állított le beszerzéseket, német használt kocsikat „fürkészni” nem előremutató. Egyébként a helyzetért nem kizárólag Lázárt tartja felelősnek, mert a probléma már egy évtizede fennáll, tehát a kormány is felelős. „Százmilliárdokból zajlanak kétséges értékű autópálya-építkezések, miközben a magyar vasútra semmilyen forrás nem jut” – fogalmazott.

Ezzel együtt szerinte Lázár személyi döntései kárt okoztak a MÁV-nál, olyan léptékű rombolás jött létre, ami még a '60-as évek második felében uralkodó közlekedéspolitikát is alulmúlja. Az ötpontos tervről azt mondta, könnyen teljesíthető ígéretekből áll, Lázár pedig azért lépett, mert a MÁV körüli politikai helyzet tarthatatlanná vált a kormány számára is.

Vitézy ATV-s interjúját megelőzte, hogy Lázár János egy sajtótájékoztatón azt mondta, a korábbi államtitkárnak és főpolgármester-jelöltnek komoly mentális problémája van, és inkább el kéne egy sötét szobába bujdokolnia. Vitézy Dávid ezt a megjegyzést útszélinek nevezte, és nem kommentálta. 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk