Szél Bernadett: "Letiltott az MTI"

  • narancs.hu
  • 2020. május 18.

Belpol

Pedig a képviselő csak válaszolni akart a kormánypárti lejáratásra.

Az ellenzéki politikus szeretett volna reagálni az őt érintő támadásokra, de az Magyar Távirati Iroda nem volt hajlandó ezt közzé tenni (az MTI szokott közleményeket is közreadni változás nélkül közéleti szereplők esetében, naponta több ilyen jelenik meg - a szerk.) arra hivatkozva, hogy ezzel sértené a másik állami médium, az MTVA érdekeit. A távirati iroda ugyanis arra hivatkozott, hogy a szabályzatában van egy ilyen passzus: “nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit, nem irányulhat a közmédia bármely szervezete vagy annak munkavállalója ellen”.

Szél Bernadett: a kormánypárt támogatja a szélsőségeseket

Szél Bernadett: a kormánypárt támogatja a szélsőségeseket

Fotó: narancs.hu

Történt ugyanis, hogy Szél Bernadett nyilatkozott a német közszolgálati tévének, az ARD-nek a hazai közállapotokról. Megszólalt továbbá egy momentumos önkormányzati képviselőt, Szemző Áron is, mindketten arról beszéltek, hogy a védekező eszközök nem álltak időben rendelkezésre, a kormány járványellenes intézkedéseivel akad gond. Egyébként a német tévé kormánypárti megszólalóknak is lehetőséget biztosított a kiegyensúlyozottságra törekedve.

Ám az M1 nem volt megelégedve Szél és Szemző nyilatkozataival, ezért nekiment a két politikusnak. Szél azt kifogásolja, hogy őt meg se kérdezték, Szemzőt ugyan felhívták, de a telefonos beszélgetésből egy másodpercnyi hanganyag sem került már az M1 híradóba.

Szél erre szerette volna elérni, hogy tegye közzé az MTI az ő álláspontját is, amibe beleírta, hogy az köztévé hazudott róla és Szemzőről. Ezt megtagadta az MTI a belső szabályzatára hivatkozva.

A teljes posztot itt olvashatja el:

Figyelmébe ajánljuk