Szijjártó a józan észről beszélt az utolsó európai diktatúrában
Tessék bólogatni vagy kuss!

Szijjártó a józan észről beszélt az utolsó európai diktatúrában

  • Narancs.hu/MTI
  • 2017. december 12.

Belpol

Európa problémáinak megoldásáról beszélt a külügyminiszter Fehéroroszországban.

„Európa nagyon komoly problémákkal néz szembe – mint a migráció, a gazdaságfejlesztés és az Európai Unió bővítése –, és ezeket érzelmi alapon nem, csak a józan ész talaján lehet jól megoldani”, jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Közép-európai Kezdeményezés (KEK) keddi, minszki kormányfői csúcstalálkozóján elmondott felszólalásában. A miniszter telefonon beszélt az MTI-vel.

„A komoly problémákból kifolyólag komoly viták zajlanak Európában a kontinens jövőjével kapcsolatban, ami természetes, hiszen sok-sok szuverén országnak fontos kérdéseket kell megoldania. A baj az, hogy ezek a viták nagyon hamar érzelmiekké válnak, ezáltal elvész annak az esélye, hogy a kontinens szempontjából jó eredményekkel záruljanak” – tette hozzá annak a kormánynak a minisztere, mely futólépésben menekül a valódi viták elől.

„Közép-Európának a józan észt kell képviselnie, ennek talaján kell tartania a vitákat, mert ez az egyetlen módszer arra, hogy a térség biztonságát garantálni tudja a fentebb említett három területen”, szögezte le a miniszter. A Közép-európai Kezdeményezés idei soros elnöke Fehéroroszország.

Orbán Viktor a Parlamentben érvel:

Figyelmébe ajánljuk