Szijjártó: Jóváhagyták az új paksi blokkok építéséről szóló szerződésmódosítást

  • narancs.hu
  • 2023. május 25.

Belpol

A következő évtized elején állhatnak szolgálatba. 

Az Európai Bizottság és az Európai Unió jóváhagyta a paksi atomerőmű új blokkjainak építéséről szóló szerződések módosítását. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki bejelentése szerint ezzel lehetővé válik a beruházás folytatása, továbbá hogy a következő évtized elején szolgálatba álljanak a paksi blokkok. A miniszter szerint a beruházás jelenti annak a garanciáját, hogy

hosszú távon meg tudjuk őrizni „a rezsicsökkentés vívmányait” és fenn tudjuk tartani Európa legalacsonyabb árait. 

Szijjártó szerint a paksi blokkok építéséről szóló szerződések felett eljárt az idő, ugyanis 9 évvel ezelőtt kötötték meg őket: a jogi, technikai, fizikai körülmények jelentős mértékben megváltoztak. Emlékeztetett, hogy még áprilisban Moszkvában állapodtak meg az orosz kormánnyal, illetve a Roszatommal a szerződés módosításának irányáról és tartalmáról a beruházás végrehajtásának felgyorsítása érdekében. Azonban az európai szabályok értelmében a módosítás csak akkor léphet hatályba, hogy ha az Európai Unió azt jóváhagyja. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk