Szombat éjjel szétrazziázták Budapest belvárosát a rendőrök

  • narancs.hu
  • 2022. április 10.

Belpol

700 embert igazoltattak. Kábítószer, ittas vezetés, volt minden. És még lesz is ilyen razzia, mostantól rendszeresen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a társhatóságokkal együttműködve komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartott szombat éjszaka több belvárosi szórakozóhelyen és azok környékén.

A Police.hu-n megjelent tájékoztatás szerint a belvárosi razziában részt vett egyebek mellett a Készenléti Rendőrség, a polgárőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Budapesti Közlekedési Központ, valamint több önkormányzat és kerületi kormányhivatal is.

A BRFK vasárnapi közleményében azt írta, hogy 700 embert igazoltattak.

Az ellenőrzés az V., a VI. és a VII. kerületet érintette. Az akció kiterjedt a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények felderítésére, a lopások, a garázda, valamint a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzésére, továbbá az ittas, bódult járművezetők, szabálytalan közlekedők ­- köztük taxisok - kiszűrésére is.

A hatóságok nem csupán a közterületek biztonságára összpontosítottak: szórakozóhelyeket is ellenőriztek.

Összesen 19 embert fogtak el vagy állítottak elő kábítószer birtoklása, ittas járművezetés, garázdaság, eltiltás hatálya alatti járművezetés és lopás miatt, valamint két embert körözés miatt.

Az akció során 246 gépjárművet ellenőriztek, 133 esetben alkoholszondát is használtak, amely három alkalommal pozitív eredményt mutatott.

A razzia során kilenc szórakozó-, valamint négy szálláshely működését is ellenőrizték, ennek eredményeként a társhatóságok négy esetben szabtak ki bírságot és kezdeményeztek egyéb eljárást.

A szombatihoz hasonló nagy létszámú, komplex ellenőrzésekre mostantól rendszeresen lehet számítani a fővárosban.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk