Tamás Gáspár Miklós Botka Lászlóról

  • narancs. hu
  • 2017. március 29.

Belpol

„Miért támogatják Botka Lászlót azok, akik egész politikai életükben ennek az ellenkezőjét mondták?”

TGM a csütörtökön megjelenő Narancsban fejti ki nézeteit az MSZP miniszterelnök-jelöltjéről és Botka programjáról. Egy kis ízelítő:

false

„Botka problémája ugyanis az, hogy pártjának, az MSZP-nek az eddigi politikája szemben áll mindavval, amit ő ma kikiált, és erre az égvilágon semmiféle önkritikai reflexió nem történik. Az MSZP hosszú évek óta jellegzetesen jobboldali, neoliberális pártként működik, és az, hogy a választásokon olyasvalakinek a vezetésével indul el, aki mostanáig hallgatott, de most minden lényeges tekintetben mást mond, mint a pártja eddig, puszta választási trükknek tetszik. Hogyan lehetséges, hogy a neokapitalista mutyipárt hirtelen egalitárius-populista irányból óhajtja megnyerni magának a bizalmatlan választókat? (A populizmus szót itt eredeti, helyes értelmében használom.) Mi változott?”

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.