Tamás Gáspár Miklós Botka Lászlóról

  • narancs. hu
  • 2017.03.29 18:13

Belpol

„Miért támogatják Botka Lászlót azok, akik egész politikai életükben ennek az ellenkezőjét mondták?”

TGM a csütörtökön megjelenő Narancsban fejti ki nézeteit az MSZP miniszterelnök-jelöltjéről és Botka programjáról. Egy kis ízelítő:

false

„Botka problémája ugyanis az, hogy pártjának, az MSZP-nek az eddigi politikája szemben áll mindavval, amit ő ma kikiált, és erre az égvilágon semmiféle önkritikai reflexió nem történik. Az MSZP hosszú évek óta jellegzetesen jobboldali, neoliberális pártként működik, és az, hogy a választásokon olyasvalakinek a vezetésével indul el, aki mostanáig hallgatott, de most minden lényeges tekintetben mást mond, mint a pártja eddig, puszta választási trükknek tetszik. Hogyan lehetséges, hogy a neokapitalista mutyipárt hirtelen egalitárius-populista irányból óhajtja megnyerni magának a bizalmatlan választókat? (A populizmus szót itt eredeti, helyes értelmében használom.) Mi változott?”

Neked ajánljuk

Komáromi Zoltán: Ezzel a vírussal nem lehet együtt élni

  • Bányai György
A DK egészségpolitikusa, gyakorló háziorvos szerint kormányváltás esetén a karanténszabályok szigorú betartásával, nagy számú teszteléssel és a harmadik, negyedik oltás beadásával jövő tavasszal megállítható lenne a járvány.