Tanáraikért virrasztottak az iskola előtt a radnótis diákok

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 19.

Belpol

A résztvevők a tanárok megbecsültsége és a magasabb fizetés mellett álltak ki.

Virrasztást tartottak az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium jelenlegi, illetve volt diákjai vasárnapról hétfőre virradó éjjel – írja a hvg.hu. A lap tudósítása szerint körülbelül 100 tiltakozott ilyen formán az iskola nyitásáig, a hétfői első óra kezdetéig. A virrasztók mágnestáblát is vittek magukkal, hogy a tanulás se maradjon el.

A résztvevők a tanárok megbecsültsége és a magasabb pedagógusi fizetések mellett álltak ki. Az egyik végzős azt mondta a lapnak, azért tartottak órát is az éjjel, hogy ezzel is demonstrálják, milyen lesz, amáikor már nem lesznek tanáraik.

Az éjszaka során néhány egykori tanár is megjelent a Radnóti előtt, akik megköszönték a diákoknak a fellépést. A tiltakozóknak az iskola aulájából vittek ki padokat, hogy ne a földön üljenek, és úgy tudni, bemehettek a földszintre, hogy használják mosdót.

Az egyik tanuló, akinek épp hétfőn van a születésnapja, azt írta a táblájára, hogy erre a napra szabad oktatást kér a kormánytól.

Az ELTE másik gyakorló gimnáziumánál, az Apáczainál is virrasztást tartottak az éjjel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk