Két helyen a Fidesz, egy körzetben az ellenzék nyert a vasárnapi időközi választásokon

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 19.

Belpol

Zuglóban és Újbudán vitt el egy-egy mandátumot a kormánypárt.

Két kerületben három helyen tartottak időközi önkormányzati választást a fővárosban vasárnap. Zuglóban az Országgyűlésbe bekerült Szabó Rebeka helye, Újbudán a szintén parlamenti képviselővé vált Bedő Dávid és Orosz Anna mandátuma üresedett meg. 

A zugglói választást a fideszes Juhász-Pintér Pál nyerte: 790 szavazatot kapott, a párbeszédes Kökény Dalma 720-at. Az eredmény azért érdekes, mert Kökény mellett - aki a Párbeszéd mellett a DK, az LMP, a Momentum és a Civil Bázis támogatását is maga mmögött tudhatta - két másik ellenzéki jelölt indult. A Civil Zugló Egyesület jelöltje, Keczérczy Attila 413 szavazatot szerzett, a helyi szocialistákhoz köthető, de civilek és a Szolidaritás támogatta Kézdi Gabriella 44-et. Az ellenzék megosztottságára, ami ily módon a Fidesz győzelméhez vezetett, jellemző, hogy az MSZP-s Horváth Csaba polgármester és pártja sem állt be Kökény Dalma mögé.

Újbudán az egyik választókerületben Jankó István, a Fidesz jelöltje lett képviselő. Az ellenzéki pártok többsége által támogatott Devecseri Mátyást győzte le: 880 szavazatot kapott, míg Devecseri 704-et. A másik körzetben vigasztalódhatott az ellenzék: az öt párt által támogatott Lados Tamás 1305 szavazatot szerzett, a kormánypárti Elekes Tamás 1204-et. 

Bár a Fidesz így mindkét városrészben szerzett egy-egy mandátumot, a képviselő-testületi arányok nem változtak: Zuglóban és Újbudán is maradt az ellenzéki többség.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk