Tarlós István enyhe fideszes többségre számít a Főváros Közgyűlésében

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 25.

Belpol

A főpolgármester komolyan képes azzal kampányolni, hogy milyen sok fát ültettek 2010 óta.

"Ők hagyták ott a kezelhetetlen működési hiányokat, alattuk csúszott le Budapest a nemzetközi megítélésben" – adta elő régi mániáját Tarlós István Demszky Gábor egykori SZDSZ-es főpolgármesterrel kapcsolatban a Kossuth rádiónak adott mai interjújában. Tarlós szerint az utóbbi tíz évnek köszönhető, hogy emelkedett Budapest nemzetközi presztízse.

Mindenki főpolgármester akar lenni: három eddig ismeretlen jelölt tűnt fel az ajánlóívek körül

Ács László, Révész Ferenc és Schlagmüller Gábor is indulna Budapest vezetői tisztségéért. Nyolc főpolgármester-jelölt vette fel az ajánlóíveket, hogy elkezdjék az aláírások gyűjtését az október 13-i önkormányzati választásokra. Köztük van három olyan személy is, akik a közvélemény számára (eddig) teljesen ismeretlenek - írja a Magyar Hang.

A főpolgármester beszélt az ellenzéki jelöltekről is, szerinte mindez destabilizációs kísérlet. Kitért arra is, hogy az ellenfelei zöldebb Budapestet ígérnek. „Hogy lehet az, hogy ez 2010 előtt nem jutott eszükbe? Hogy van az, hogy ők évente mindössze pár száz fát ültettek, mi pedig éves átlagban kétezret?” – teszi fel a kérdést, ám arról nem ejt szót, hogyan barmolta szét a fideszes vezetés a Városligetet (és még egy sor más parkot).

Tarlós szerint egyébként annyi mindent fejlesztettek az elmúlt években (fürdőket, villamosokat, buszokat, szelektív hulladékgyűjtést), hogy most már igazán nem tartja őket vissza semmi attól, hogy a hajléktalanságra és a környezetvédelemre koncentráljanak.

Kérdésre válaszolva Tarlós azt mondta, "egy enyhe, a jelenlegi összetételben megfigyelhető többségre" számít a Főváros Közgyűlésben, de talán az eredmény ennél szorosabb lesz.

Figyelmébe ajánljuk