Tarlós szerint csúsztatás, hogy a kormány bünteti Karácsonyékat

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 21.

Belpol

"A jelenlegi városvezetés pénzügyi támogatása nem tér el releváns mértékben a ­mienktől" - nyilatkozta Tarlós István. 

Erős csúsztatásnak nevezte Tarlós István a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában, hogy az ő főpolgármestersége alatt minden forrást bőven a kellő időben megkapott Budapest, és „most bezzeg” a kormány csak a Karácsony Gergely-féle városvezetést bünteti.

"A járványhelyzet kormányt is érintő nehézségei figyelembevételével megkockáztathatjuk, hogy a jelenlegi városvezetés pénzügyi támogatása nem tér el releváns mértékben a ­mienktől" - mondta Tarlós.

Szerinte az iparűzési adó "részleges visszafogása" korlátozottabb hatású volt a közvéleményben feltételezettnél, az ingyenes parkolás pedig főleg a kerületeket érintette. (Arról nem beszélt Tarlós István, hogy a Budapest által fizetett úgynevezett szolidaritási hozzájárulás összege is jelentősen megemelkedett az elmúlt években.)

Tarlós előadott egy sajátos elméletet is arról, hogy Karácsonyék tulajdonképpen szándékosan hátráltatják a fejlesztéseket, hogy aztán a kormány Budapestet büntető politikájára mutogathassanak, és ezzel szerezzenek előnyt a választásokon. 

"Természetesen nem állítom, hogy a mi időnkben minden úgy ment, mint a karikacsapás. Ez a tempó azonban, ami most tapasztalható, már felvetheti annak gyanúját, hogy esetleg nem véletlen folyamatról van szó. Kérdés, hogy mi a tényleges motiváció. Egyre kevésbé gondolom, hogy az ok szimpla dilettantizmus lenne" - fejtegette a volt városvezető, aki 2019-es bukása után sem maradt feladat nélkül, jelenleg ő az országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk