Aszfaltozás, csatornázás, parkolóbővítés vár a kisoroszi Szigetcsúcsra

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 21.

Belpol

A Nemzeti Park jelezte aggályait, de a polgármester még az idén lezavarná a beruházást. 

A Magyar Turisztikai Ügynökség 370 millió forintos támogatásával még az idén megvalósul a kisoroszi Szigetcsúcs fejlesztése - mondta Molnár Csaba, Kisoroszi független polgármestere a Telexnek.

A lap szerint a beruházás keretében egy 750 méteres útszakasz leaszfaltozását tervezik, a focipálya helyén parkolót bővítenek, a szigetcsúcs ártári területén pedig csatornáznak, és tervezik 44 WC és 30 zuhanyozó kiépítését is.

A beruházás ellen az érintetlen partszakasz számos kedvelője tiltakozik, online petíció is indult, amit 3000-en írtak alá.

A Szigetcsúcs Natura 2000-es védelem alatt álló terület, de az önkormányzat által megrendelt környezetvédelmi hatásvizsgálat úgy találta, a beruházásnak nem lesznek környezetkárosító hatásai. 

Ezt az értékelést a Pest Megyei Kormányhivatal is elfogadta, a Telex információi szerint azonban a Duna-Ipoly Nemzeti Park hivatalból jelezte aggályait. Szerintük a hatásvizsgálat „nem vizsgálta a beruházás várható hatásainak kiterjedését és nagyságát, valamint a tervezett konténer építmények rendszeres, illetve árvízi helyzet miatti telepítésének és elhordásának hatását. Kifogást emeltünk továbbá az ellen is, hogy a tervezett vizesblokk tekintetében a szennyvízkezelés megoldása nem tisztázott.”

A szigetcsúcs területét egyébként az önkormányzat idén januárban tíz évre bérbe adta egy vállalkozónak, így a beruházás keretében felhúzott létesítményeket is a bérlő üzemelteti majd. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk