Távozik Hrutka János a Spíler TV-től

  • narancs.hu
  • 2021. március 19.

Belpol

A csatorna megválik az egykori válogatott focistától, aki nemrég kiállt a melegek jogaiért.

„Meglepődve olvasta az ember az előre borítékolhatót, másodpercek alatt árasztotta el a közösségi felületeket a családügyekért felelős rövid, de egyértelmű üzenete” – így kezdi Hrutka János egykori válogatott labdarúgó Facebook-bejegyzését, amelyben bejelenti: a Mészáros Lőrinchez közel álló TV2 csoporthoz tartozó Spíler TV megválik tőle. „Fél órát töltöttem a szobában, majd teljes vállszélességgel, a maszk alatt mosolyogva léptem ki a főszerkesztői iroda ajtaján. Örömmel, mert hiszek abban, hogy semmi sem állandó. Minden változik és a legjobban működő gépsorok életében is eljöhet az idő, amikor cserélni kell a fogaskerekeket” – folytatja Hrutka, aki szakkommentátorként dolgozott a csatornánál.

Hrutka még december közepén állt ki a melegek jogaiért - pontosabban kommentár nélkül osztott meg egy erről szóló posztot Grecsó Krisztiántól -, miután a parlament elfogadta az Alaptörvény kilencedik módosítását. Ez mondja ki: az anya nő, az apa férfi. Legutóbb pedig lapunk hasábjain beszélt arról, hogy miért van olyan kevés aktív focista, aki közéleti témákban is megnyilvánul. Ezt a magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter szivárványcsaládok melletti kiállása kapcsán fejtette ki.

 

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.