Tiborcz István írt egy könyvet

  • narancs.hu
  • 2021. július 26.

Belpol

Legalábbis társszerzőként tüntették fel az Adria-palota történetéről szóló kiadványban.

„2019-ben lett új tulajdonosa a Szabadság téri Adria-palotának, és szinte azonnal nekiálltunk egy izgalmas, két éven át tartó intenzív közös munkának. István számára is egyértelmű volt, hogy nem elég >>csupán<< méltó módon felújítani a házat, hanem meg kell menteni ennek a páratlan palotaépületnek a soha meg nem írt történeteit is” – kezdi Facebook-bejegyzését Zsigmond Gábor, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgató-helyettese. Zsigmond már korábban is sokat foglalkozott az Adria-palota történetével, cikkekben, tanulmányokban és doktori disszertációban dolgozta fel a témát, most pedig egy 230 oldalas könyvet (Hazának használj! – Az Adria-palota története címmel) írt az épület múltjáról.

Az 1902-ben épült palota jelenleg Orbán Viktor vejének, Tiborcz István tulajdonában lévő BDPST Grouphoz tartozik – néhány magántulajdonban lévő lakást kivéve. A most megjelenő könyv furcsasága, hogy azon Zsigmond mellett, Tiborczot is szerzőként tüntették fel. „Több mint 230 oldalon, rengeteg levéltári kutatásra építve, tucatnyi hazai és külföldi közintézményből válogatott képekkel, magyar-angol kétnyelvű kiadásban már kapható” – írja Zsigmond a most megjelent könyvről.

Vajon Tiborcz mennyi időt töltött lázas levéltári kutatással?

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk