Több tankerületi vezető is nagyobb jutalmat kapott, mint az alájuk tartozó tanárok összesen

  • narancs.hu
  • 2022. október 19.

Belpol

Milliós jutalmakat kaptak a tankerületi vezetők.

A 24.hu összesítette a tankerületi hivatalnokok és az iskolai közalkalmazottak jutalmazását, így kiderült:

több pénzt fordítottak a 2605 tankerületi hivatalnok jutalmazására, mint a 106 ezer iskolai közalkalmazottéra.

A lap cikke szerint egy-egy tankerületi vezető az általuk vizsgált időszakban átlagosan több mint másfél millió forint jutalmat kapott, a tankerületi hivatalnokok pedig átlagosan 562 ezer forintot, mindeközben viszont a pedagógusok – az igazgatókkal együtt – átlagban 10 500 forintos jutalmat kaptak.

Vannak kirívó esetek is: a legjobban például a Berettyóújfalui Tankerületi Központ vezetői jártak, ahol a három vezető összesen 13 millió 448 ezer forintot kapott 2019-ben, ez fejenként majdnem 4,5 millió forintot jelent. A tankerülethez tartozó 1722 pedagógus mindössze 84 ezer forintot kapott fejenként.

De ott van a Kölcsey Ferenc Gimnázium öt tanárát nemrégiben kirúgó Belső-Pesti Tankerületi Központ is, ahol

2020-ban az akkori vezető 1,1 millió forintos extrapénzt vett fel, a tankerület háromezer pedagógusának pedig összesen 500 ezer forintot adott.

A 24.hu összesen tizenegy olyan tankerületet sorolt fel, ahol a tankerületi igazgató egymaga vitt haza több jutalmat, mint az alá tartozó tanárok összesen. Hatvanból 23 tankerület azonban valamiért nem publikálta 2021-es beszámolóját, sőt, olyan is van, amely valamiért évek óta elmulasztja azt.

Arról, hogy a Klebelsberg Központ vezetői is milliós jutalmakat kaptak korábban, ebben a cikkünkben írtunk:

Ebben az írásunkban pedig azt fejtjük ki, miért nincs szükség a tankerületekre és a tanárokat terrorizáló vezetőikre:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk