Több mint 10 szülésznő mondott fel a Szent Imre kórházban

  • narancs.hu
  • 2022. október 19.

Belpol

Az intézményben novembertől csak az éppen ügyeletes szülésznőknél lehet szülni, de személyi és anyagi kérdések is szerepet játszottak a távozásokban.

Tíz szülésznő adta be a felmondását kedden a Szent Imre kórházban, és úgy tudni, a következő napokban még többen tervezik ugyanezt – számolt be az RTL Híradója. A csatorna szerint a bábák azért döntöttek így, mert az intézmény november elsejétől nem engedélyezi, hogy a választott szülésznők a beosztásukon kívül is bent lehessenek szüléskor. Ebben a kórházban eddig lehetőséget adtak arra, így sok olyan kismama is ezt az intézményt választotta, aki területileg nem oda tartozott.

Az intézmény szombaton azt közölte, hogy változtat protokollján, mondván, "a területen kívüli, csak a szülés idejére ideiglenes bejelentkezett szülések száma elképesztő módon emelkedett". Ez elmondásuk szerint egyértelműen veszélyezteti a biztonságos szülészeti ellátást. A lépéstől a kórház azt várja, hogy fokozatosan csökkenni fog a területen kívüli szülések száma, és így biztosítható lesz az ellátás magas színvonala.

A kórház nem válaszolt az RTL azon kérdésére, hányan mondtak fel, ám azt közölték, biztosított az osztály működése.

A Narancs úgy értesült, 14 szülésznő mondott fel, ez a Szent Imre kórház szülésznőinek körülbelül felét jelenti, a távozások hátterében pedig nem csak az intézményi protokoll változása áll, hanem személyi és anyagi kérdések is. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk