Török Gábor: A cseppek egyre gyűlnek a pohárban

  • narancs.hu
  • 2020. december 27.

Belpol

A politológus évértékelőjében Joe Biden megválasztásának következményeire és a 2022-es kampányra is kitért.

„Amikor a miniszterelnök látványosan Trump mellé állt az amerikai elnökválasztás véghajrájában, vagy amikor a külügyminiszter úr elég komolyan megtámadta az akkor még elnökjelölt Bident, akkor számolniuk kellett azzal, hogy ezek nem maradnak válasz nélkül”

– mondta az ATV-nek Török Gábor. 

Hozzátette, amerikai kollégái arra készítik fel, hogy „annál rosszabbra számítsunk, mint amire számítunk”. Szerinte az önkorrekció már késő, és valószínűleg ezzel az Orbán-kormány is számolt már. Úgy véli,  annyi ellenséget szerzetek maguknak, „hogy a cseppek egyre gyűlnek a pohárban”. Továbbá bizonyos értelemben szándékosan szorította be magát a kormány egy olyan keretrendszerbe, ahonnan már nincs megfordulás, mert amennyiben érik az országot támadások az Egyesült Államok oldaláról, akkor a hazai közönségnek el lehet adni, hogy „szegény kis Magyarország” ellen lép fel a nagyhatalom. 

Szerinte a 2022-es választási kampány nagyon durva lesz, ugyanis a kormánypártok és ellenzék sem fog tudni áthozni szavazókat a saját oldalára, de a másik oldal támogatóit el tudja majd bizonytalanítani. „Ezen fog eldőlni a választás: hogy mennyire tudja majd ezt az ellenzéki konstrukciók szétlőni a kormányoldal. Minden arzenál bevetésre fog kerülni”. Hozzátette, azzal kell számolni, hogy folyamotsan újabb és újabb ügyek fognak előkerülni. 

Figyelmébe ajánljuk