Tovább fokozódik a hisztéria: Gulyás Gergely kiskorú veszélyeztetésének bűncselekményéről beszélt

  • narancs.hu
  • 2020. október 8.

Belpol

A csütörtöki kormányinfón a Meseország mindenkié is téma volt.

A miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott újságírók előtt, hogy el kell olvasni a könyvet, és akkor az ember megérti, mit jelent a „homoszexuális propaganda” – számolt be róla a Telex. „Amelyik óvodában bevezetik a Meseország mindenkié című könyvet, ott vizsgálni kell, hogy felmerül-e kiskorú veszélyeztetésének bűncselekménye. Ha igen, akkor a fenntartóval szemben eljárást kell indítani” – jelentette ki Gulyás, arra utalva, hogy értesülései szerint hogy három budai óvodában bevezették a mesekönyvet.

Gulyás Gergely nem az első kormánypárti politikus, aki hisztérikus reakcióval szállt be a mesekönyv körül kialakult vitába, amely azután harapózott el, hogy a Mi Hazánk Mozgalom képviselője, Dúró Dóra ledarálta a gyerekkönyv egy példányát. Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere a kerület összes önkormányzati fenntartású óvodájában betiltotta a mesekönyv olvasását.

Meseország mindenkié: Csepel fideszes polgármestere betiltotta az óvodákban a mesekönyvet

Borbély Lénárd az összes önkormányzati fenntartású csepeli óvodában betiltotta a mesekönyv olvasását. Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere az összes kerületi óvodában betiltotta a Meseország mindenkié című könyv olvasását. Ezt levélben közölte az intézmények vezetőivel, akik az ovis értekezleten továbbították a direktívát az óvodai nevelőknek - értesült a 444.hu.

A könyv körül kialakult botrány már a nemzetközi figyelmet is felkeltette, a Time magazin terjedelmes cikkben számol be a könyv megjelenését övező vitáról.

A Magyar Narancs friss számában interjút olvashatnak a Meseország mindenkié ötletgazdáival, illetve kritikát is találnak a könyvről.

Figyelmébe ajánljuk