Meseország mindenkié: Csepel fideszes polgármestere betiltotta az óvodákban a mesekönyvet

  • narancs.hu
  • 2020. október 8.

Fekete Lyuk

Borbély Lénárd az összes önkormányzati fenntartású csepeli óvodában betiltotta a mesekönyv olvasását.

Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere az összes kerületi óvodában betiltotta a Meseország mindenkié című könyv olvasását. Ezt levélben közölte az intézmények vezetőivel, akik az ovis értekezleten továbbították a direktívát az óvodai nevelőknek - értesült a 444.hu.

Mint arról mi is beszámoltunk, Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom politikusa a nyilvánosság előtt ledarálta a Meseország mindenkié című mesekönyvet, amelyben ismert mesék átiratai szerepelnek. Hősei olyan szereplők, akik a mai magyar társadalmi normák szempontjából marginalizált helyzetben vannak, így került az antológiába meleg Hamupipőke, háromfülű nyúl, sárkányölő pincérlány, roma Pöttöm Panna, mélyszegénységből, vagy bántalmazó családból érkező és örökbefogadott gyerekhősök, illetve más, a normától eltérő szereplők.

Dúró kijelentette, hogy a könyvet „a homoszexualizmus propagandájának” tekinti. Néhány napja pedig Orbán Viktor beszélt arról, hogy Magyarország türelmes a homoszexualitással szemben, de hagyják békén a gyerekeinket. A miniszterelnök szavaira rímel a csepeli önkormányzat könyvbetiltási indoklása is. A 444.hu megkeresésére azt mondták:

„Meg kívánjuk óvni a csepeli gyerekeket.”

Dúró Dóra ledarált egy mesekönyvet, mert szerinte meseország nem az aberráltaké

Pártja nem tűri, hogy a gyerekeket kitegyék a "homoszexuális propagandának". Csakhogy a politikus performansza szerint ezzel az időseket, a fogyatékkal élőket, a romákat is mind aberráltaknak nyilvánította, akik a nem heteroszexuálisokkal együtt nem részei a magyar kultúrának.

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.