Tüntetést szervez a győri ellenzék Borkai és a maffiakormányzás ellen

  • narancs.hu
  • 2019. október 9.

Belpol

A választás előtti napra.

"Tüntetés Borkai Zsolt és a maffiakormányzás ellen" címmel hirdetett közös tüntetést a győri ellenzék október 12-re, a választás előtti napra a városban.

A tüntetés Facebook eseményét a helyi Momentum hirdette meg, és az esemény leírásánál meg is jegyzik: a demonstrációt a Momentum jelentette be, de azt az ellenzék közösen szervezi.

"Az elmúlt napokban látott napvilágot, hogy Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármester és maffiaköre mire költi az adófizetőktől ellopott korrupciós pénzt: yachton tartott szexpartikra. Az ügyet nyilvánosságra hozó blog arról ír, hogy Borkai yachtos bulijára a polgármesterként tett szívességek ellentételezéseként kerülhetett sor. A sajtó azóta azt is kiderítette, hogyan hálózta be egész Győrt Borkai és néhány hozzá köthető ügyvéd, hogyan lopnak ki évente milliárdokat a győriek zsebéből. Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy néhány fideszes teljesen kifossza a várost. Felelniük kell" – indokolják a tüntetés szervezését. A felszólalókat később jelentik be.

Majd hozzáteszik, a "korrupciós partiknak" október 13-án véget kell vetni, átláthatóságot és számonkérhetőséget kell hozni az önkormányzati munkába úgy Győrben, mint az egész országban.

A Borkai-botrány legfrissebb elemeiről az alábbi cikkben olvashatnak bővebben.

Korrupciós hálózatról és az őt ért fenyegetésekről ír a Borkai-botrány kirobbantója

Szexvideók után a gazdasági visszásságokra terelte a figyelmet. "Tegnap már konkrét fenyegetések értek. De engem nem tudnak megijeszteni. Ha velem bármi történik, sokkal több szar fog a nyakukba ömleni, mint amennyit valaha el tudtak képzelni" - írja az elmúlt napokban Borkai Zsolt győri polgármesterről szexvideókat is közzétevő "Ez az ördög ügyvédje" blog névtelen szerzője.

(Borítókép: Momentum Győr Facebook)

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?