"Új korszak" – így reagált a kormány Trócsányi kinevezésére

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 10.

Belpol

A magyar kormány új korszakot vár, leginkább az unió bevándorláspolitikájában.

A magyar kormány új korszakot vár az unió bevándorláspolitikájában – így reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ Ursula Von der Leyen bejelentésére a biztosokkal kapcsolatosan.

A magyar kormány megelőlegezett bizalommal, de határozott elvárásokat támaszt a hamarosan megalakuló új Európai Bizottság iránt. Bíznak benne, hogy olyan új Európai Bizottság fog felállni, amely kiegyensúlyozottabb, józanabb uniós vezetést hoz és új korszakot nyit az unió bevándorláspolitikájában is.

A magyar emberek egyértelművé tették, azt várják az új brüsszeli vezetéstől, hogy állítsa meg bevándorlást, védje meg a nemzetek Európáját és a keresztény kultúrát – olvasható a közleményben.

A kormány tájékoztatása szerint Trócsányi László a magyar kormány biztosjelöltjeként, az új Európai Bizottság leendő biztosaként is ezeket az értékeket vallja. Ezért számítanak rá, hogy megválasztását az Európai Parlament bevándorláspárti erői minden erejükkel megpróbálják majd megakadályozni. A magyar biztosjelöltnek szánt szomszédságpolitika és EU bővítése terület az egyik legfontosabb portfólió és lehetőség arra, hogy az Európa Unió újabb tagállamokkal erősödjön.

Fontos cél a balkáni országok stabilizálása, a migráció megállítása érdekében is – áll a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében.

Von der Leyen kinevezéséről szóló publicisztikánkat itt olvashatják:

Megindokolni is nehéz, hogy mivel érdemelte ki éppen Ursula von der Leyen az EB elnöki posztját

Mintha kalapból húzták volna ki a nevét: kényszerítő erejű érvek végképp nem léteznek, ám akár csak meggyőzően indokolni is nehéz, mivel érdemelte ki éppen Ursula Gertrud von der Leyen az Európai Bizottság, vagyis lényegében az Európai Unió kormányának elnöki posztját a kontinens politikai elitjének a tagjai közül.

Figyelmébe ajánljuk