Ismét indul a választáson az asszonyverő Balogh József

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 10.

Belpol

Családias hangulatúnak ígérkezik az idei választás is.

Ott van a fülöpházai képviselőjelöltek között Balogh József János, a település korábbi polgármestere is, vagyis indul az őszi önkormányzati választáson – írja a 444.hu.

Ő az a politikus, aki 2013-án egy este részegen olyan súlyosan bántalmazta élettársát, hogy az asszonynak eltört az orra és a járomcsontja is, kórházba került. A kórház tett feljelentést. Később Balogh beismerte, hogy részegen valóban eltörte élettársa, Terike orrcsontját és járomcsontját, majd azt találta mondani, hogy ő csak átesett a család vak komondorán.

Büntetőügy lett a verésből, mely során Baloghot előbb 420 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezték, majd másodfokon 10 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott súlyos testi sértés bűntette miatt.

A jogerős ítéletet csak 2016 júniusban mondták ki. Balogh közben elindult a 2014-es önkormányzati választáson is. Polgármesteri címét pedig egészen a 2016-os nyári ítéletig megtartotta. A Balogh lemondása miatt kiírt időközi választást lánya, Nagyné Balogh Csilla nyerte meg, így ő követte polgármesteri székben.

Családias hangulatúnak ígérkezik az idei önkormányzati választás is. Fülöpházán Balogh lánya lesz az egyetlen jelölt a polgármesteri posztra. Míg Balogh az egyik fülöpházai képviselőhelyet pályázza meg.

Figyelmébe ajánljuk