Újabb 270 milliónyi adóforintot adnak a sámándob-projektre

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 30.

Belpol

Válság közepette is van erre pénz.

Hadházy Ákos számol be róla, hogy már majdnem felépült Karcagon a sámándob, amit 2015-ben a milánói világkiállítás magyar pavilonjában mutattak be.

A pénzügyminiszter pátriájában felépíteni a sámándobot nem kerül kevésbé: „a faanyagot haza sem hozták, a vasváz pedig évekig rozsdásodott egy gyártelep udvarán. Így történhetett, hogy  2,6 milliárdért vállalták volna először a munkát, aztán lett 3,7 milliárd, most pedig nettó 4 milliárd forintnál tart az elhelyezés költsége” – írja Hadházy.

A legutóbbi szerződésmódosítás szerint tehát újabb 270 millióval növekedett a hazatelepítés költsége.

A világkiállításra egyébként annak idején már legalább 5 milliárd forintot költhetett az állam. A sámándob tervezője idén egyébként feljelentést tett hűtlen kezelés miatt: szerinte a vasak csak rozsdásodnak az esőben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk