Ungár Péter médiabirodalmat épít: újabb lapot vásárolna

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 30.

Belpol

Most egy vidéki újságot nézett ki magának.

Ungár Péter megvásárolná a Szabad Pécs nevű portált, ami az Azonnali lapcsoporthoz csatlakozna – tudta meg a hvg.hu. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen formában valósulna meg az üzlet, csak annyi bizonyos, hogy a felek folyamatosan tárgyalnak erről, és egy hónapon belül kiderül, lesz-e tulajdonosváltás a vidéki lapnál.

Babos Attila. a Szabad Pécs főszerkesztője a hvg-nek elmondta, hogy nem eladni szeretné a lapot, inkább más típusú együttműködésről, támogatásról tárgyalna Ungárral. A portál emlékeztet arra, hogy az LMP-s politikus korábban bevásárolta magát az Azonnali.hu-ba, júliusban pedig a szentgotthárdi 9970 és az egriugyek.hu tulajdonosa lett, családi cége révén pedig a Figyelőben is résztulajdonos.

A választások után Ungárban felmerült, hogy megvásárolná az azóta megszűnt Magyar Nemzetet Simicskától, mi pedig megnéztük, hogy pontosan miből tudná mindezt kifizetni.

 

Miből tudná megvenni Ungár Péter a Magyar Nemzetet?

Igaz, hogy milliárdos vagyont örökölt az LMP politikusa, de ebből nem tudná fenntartani sokáig a veszteséges lapot. Hacsak nem jön családi segítség. A Simicska Lajos tulajdonában álló Nemzet Lap- és Könyvkiadó kedd reggel közölte, hogy azonnali hatállyal megszűnik a Magyar Nemzet, az mno.hu és a Lánchíd Rádió is.

Figyelmébe ajánljuk