Utolsó pillanatban változtatott a kormány, nem vezetik ki a műanyag poharakat

  • narancs.hu
  • 2022. december 31.

Belpol

Már 2023. január elsejétől betiltották volna az egyszer használatos műanyag poharakat, de az utolsó pillanatban kitolták a határidőt. 

Bár az eddigi tervek szerint 2023. január elsejétől tilos lett volna a műanyag italtartó poharak használata, egy december 30-i Magyar Közlönyben megjelent rendelettel módosítja ezt a szabályt a kormány és tovább tolja a határidőt – vette észre a Portfolio.hu.

A pénteken megjelent kormányrendelet a vonatkozó 2021-es rendeletet módosítja, és lényegében arról szól, hogy

2023. január 1. helyett csak másfél évvel később, 2024. július 1-től lesz tilos a műanyag italtartó pohár forgalomba hozatala, beleértve annak tetejét és fedelét is. 

Vagyis az új szabály hatályba lépése előtt két nappal tolták ki a határidőt, könnyítve azokon a helyeken, ahol egyszer használatos műanyag poharakat használnak. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk