Varga-Bajusz Veronika lép Hankó Balázs államtitkári helyébe

  • narancs.hu
  • 2024. június 29.

Belpol

Eddig helyettes volt.

2024. július elsejével dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkárává nevezte ki dr. Varga-Bajusz Veronikát. Az államtitkár feladatkörébe a felsőoktatással, szakképzéssel és a fiatalok sikerességével és a tehetséggondozással összefüggő ügyek tartoznak a jövőben.

Az eddig helyettes államtitkárként dolgozó Varga-Bajusz ezzel Hankó Balázs helyébe lép, aki 2022 nyarától felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárként, majd 2022 decemberétől pedig négy terület, a felsőoktatás, szakképzés, felnőttképzés, innováció államtitkáraként végezte feladatát. Hankó azután lett a Kulturális és Innovációs Minisztérium tárcavezetője, hogy Csák János a választás másnapján lemondott a hivataláról.

Varga-Bajusz Veronika jogász végzettségű, 2015-2018 között ifjúságügyi főosztályvezetőként dolgozott, majd a Miniszterelnöki Kormányirodán az oktatási szakterület ügyeivel foglalkozott. Ezt követően, 2020-ban nevezték ki az Erasmus+ Programot és más felsőoktatási ösztöndíjakat kezelő Tempus Közalapítvány főigazgatójának, majd 2023. február elseje óta felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárként a Kulturális és Innovációs Minisztériumban dolgozik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Helyreigazítás

  • narancs.hu

Helyreigazítás a 18 milliárd forintos kárértéknél állt meg a nyomozás a pünkösdi egyház ügyében című cikk miatt.