Kirúgják a Főkert igazgatóját

  • narancs.hu
  • 2024. június 29.

Belpol

Pedig a méhlegelőktől a komposztálásig egy sor jó intézkedés fűzödik a nevéhez.

Zakar András, a Főkert főigazgatója ma délben arról írt, hogy „véget ért” egy korszak, és „nagy lehetőség volt” a fővárosi intézmény élén dolgozni. Nem mondta ki szó szerint, de arra utalt, hogy kirúgták: „őszintén azt gondolom, mindent megtettem, hogy zöldebb és élhetőbb Budapestet hoztunk létre. Ezt már nem lehet elvenni. Eddig tartott… a folytatás mással következik”.

A posztban felsorolta eddigi érdemeit, többek között azt, hogy elsőnek vezették be Magyarországon a fakivágásokat megelőző, kötelező zoológia vizsgálatot, aminek hatására sok védett rovarfajt vagy éppen madárfiókát sikerült megmenteni, kihelyeztek több mint 1000 db madárodút, elsőnek telepítettek közösségi gyümölcsöskerteket, a totális gyomírtószert kivonták a parkokból, kommunikációs, ismeretterjesztő táblákat helyeztek ki és elsőként telepítettek közösségi komposztálókat a fővárosban. De a környezetvédelemre nem fogékonyak által ostorozott méhlegelőkért is ő a „felelős”.

 
Zakar András
Fotó: Főkert
 

 

A posztból az is kiderül, hogy a Főkert piacképessé tette a komposzttelepeket, növelte a komposzt eladást és megkapta a biológiai gazdálkodáshoz az ökológiai minősítést is. Az pedig egyenesen flexelés (szlengszótár: dicsekvésszámba megy), hogy Zakar András személyesen egyeztetett Jane Goodall-lal a munkájáról, aki „naprakészen tudta, hogy mit is csinálok, majd az utolsó nap levelet kaptam Tőle, amiben elismerte a munkámat és támogatásáról biztosított”.

A Telex úgy tudja, Zakart péntek délelőtt indoklás nélkül, azonnali hatállyal bocsátották el, ami szakmai körökben nagy megrökönyödést keltett. Az okleveles kertészmérnök négy és fél éve nyílt pályázati úton nyerte el a Főkert vezérigazgatói posztját, majd a Főkert BKM-be olvadásával lett a Budapesti Közművek kertészeti divíziójának (Főkert) főigazgatója.

A lap szerint a szakember ideiglenes utódja Lipcsei Szabolcs, a Főkert zöldfelület-fenntartási igazgatója lehet, aki megbízott főigazgatóként töltheti be a posztot. A BKM Zrt. nem egyértelmű választ küldött a sajtó kérdéseire: „Tekintettel arra, hogy a nagyvállalati világban a különböző vezetői szinteken időnként történő változások a normál üzleti gyakorlat részét képezik, a szervezési és ügyviteli irányításban történő változások a hatékonyabb működést szolgálják.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Helyreigazítás

  • narancs.hu

Helyreigazítás a 18 milliárd forintos kárértéknél állt meg a nyomozás a pünkösdi egyház ügyében című cikk miatt.