Végül az MNB-ben is csak 18 fok lesz

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 28.

Belpol

Maguktól úgy döntöttek, hogy maximálják a hőmérsékletet az irodákban. 

A múlt héten írtunk arról, hogy a Magyar Nemzeti Bankra (MNB) nem vonatkozik az a kormányzati szigorítás, amely értelmében az állami intézmények túlnyomó többségében legfeljebb 18 Celsius-fok lehet a fűtési szezonban, ugyanis a vonatkozó rendeletben kivételként van említve az MNB. 

A jegybank akkor azt írta a Telex kérdéseire, hogy azért nem vonatkozik rá a fűtésstop, mert a kormánytól független szerv,  és hogy „az MNB önkéntesen saját energiahatékonysági- és takarékossági programot alakított ki és működtet”. 

Kedden végül az MNB közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy elfogadtak egy átfogó saját energiahatékonysági- és takarékossági programot, amelynek részeként "az épületeinek központi hőmérsékletét a fűtési időszakban 18 Celsius fokban maximalizálja, csökkenti az épületek diszkivilágítását és lépéseket tesz az ún. 'szürke víz' hasznosítására, valamint a használati melegvíz hőmérsékletének csökkentésére".

Azt is írták, hogy az MNB élőhely-rekonstrukciós projekteket is megvalósít, amelyek az elkövetkezendő években képesek elnyelni a jegybank karbonlábnyomának egészét. 

Emellett a jegybanki munkavállalók körében ösztönzi a közösségi közlekedés és a telekocsi rendszer használatát, valamint a fenntartható és energiatakarékos eszközök széleskörű alkalmazását. A program keretében a jegybank további napelemek telepítését is megkezdi annak érdekében, hogy az MNB Budai Központ épületének fűtési rendszerét függetlenítse a földgáz felhasználásától.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk