Összevonhatnak két iskolát Debrecenben, hogy a fűtésen spóroljanak

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 28.

Belpol

Délelőtt az egyik, délután a másik intézmény diákjai tanulnának az épületben.  

A Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) az elszálló energiaárak miatt a Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum és az Irinyi János Technikum sajátos összevonását tervezi – írja a helyi Debreciner.hu.

A lap úgy tudja, hogy az átszervezést oly módon hajtanák végre, hogy az Irinyi épületében délelőttönként az iskola saját diákjai járnának, délutánonként pedig a Bethlen tanulóinak adnának helyet. A különös megoldásra azért lehet szükség, mert a Bethlen termei magasak, és nehéz befűteni őket – mondta a lapnak az iskola egy volt igazgatója. 

Az üggyel kapcsolatban a lap kereste a DSZC-t, ahonnan Zombor Judit kancellári koordinátor nem erősítette meg az értesülést, ugyanakkor nem is cáfolta azt. Zombor a válaszában annyit írt, hogy jelenleg egyeztetés alatt van a szakképzési centrum energetikai válságterve. Ígérete szerint ezeknek a lezárulta után fognak tájékoztatni arról, hogy milyen módon segítik a takarékos energiafelhasználást, valamint biztosítják a tanulók szakmai felkészülését a vizsgákra.

A két intézmény vezetőjét a lapnak nem sikerült elérnie.

A laphoz ugyanakkor olyan hír is eljutott, hogy a Bethlen szakközépiskola tanulóinak egy másik intézménybe, a Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikumba kell majd járniuk.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.