Mégsem zár be a csepeli munkásszálló, sőt, újakat fognak létrehozni

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 28.

Belpol

A csepeli fideszes polgármester megbeszélte a dolgot Jellinek Dániellel. 

"Megállapodtunk – NEM zár be a csepeli Zászlós szálló" – írta Facebook-oldalán Borbély Lénárd csepeli fideszes polgármester szerda reggel. 

Múlt héten az RTL Híradó arról számolt be, hogy bizonytalan időre bezár a Csepel Művek területén lévő munkásszállás, a tulajdonos pedig a drasztikusan megemelkedett energiaárakra hivatkozik. Ezután Karácsony Gergely főpolgármester nyílt levélben szólította fel a szállót működtető Indotek Group vezetőjét, Jellinek Dánielt, az egyik leggazdagabb magyar vállalkozót, hogy mondjon le egy napi profitjáról, és biztosítsa, hogy "a tulajdonában lévő csepeli munkásszállón legyen fűtés, és ne kerüljön utcára az a csaknem 150 felnőtt és 50 gyerek, akik most ott élnek".

Borbély Lénárd most azt írta a posztjában, hogy 250 emberről van szó (köztük 50 gyerekről), de sikeres tárgyalást folytatott Jellinekkel, akivel nemcsak arról állapodtak meg, hogy vállalják a téli üzemelés többletköltségét és továbbra is működtetik a megemelt árak mellett az épületet, hanem további fejlesztéseket is végrehajtanak.

Borbély posztja szerint a bérlők mind bent maradhatnak, a közeljövőben pedig megkezdik a szálló teljeskörű felújítását, összkomfortossá és energiahatékonnyá tételét. Sőt, a polgármester posztja szerint az önkormányzat vállalja, hogy megteremti annak lehetőségét, hogy a cégcsoport településrendezési szerződés megkötésének vállalása mellett további munkásszállásokat alakítson ki a kerületben.

Borbély azt ígérte, az új munkásszállók létrehozásának feltételei, hogy csak olyan magas színvonalú, összkomfortos munkásszállásokat alakíthatnak ki, ahol kizárólag cégekkel és állami szervezetekkel kötött szerződéses keretek között tartózkodnak munkavállalók.

Végül Karácsoynak is odaszúrt, mondván "az ilyen nehéz helyzetben a megoldást csak tárgyalásos úton, együttműködve lehet megtalálni. Nem pedig fenyegetőzve és üzengetve, ahogyan azt Karácsony Gergely főpolgármester tette".

FRISSÍTÉS: 

Karácsony Gergely szintén a Facebookon reagált az ügyre, ő azt írta, "oka is volt, értelme is lett", hogy a szokásától eltérően emeltebb hangon üzent Jellineknek, aki viszont bár korábban a lakókat a szálló bezárásáról értesítette, most mégis vállalja az üzemeltetés költségeit. "Helyes. Az se baj, ha erről Csepel fideszes polgármesterével tárgyal, hiszen minden polgármesternek dolga most a legkiszolgáltatottabb emberek védelme. A megélhetési válságban, a növekvő szociális krízishelyzetben segíteni kötelesség, a 'piaci alapú' gondolkodást igenis felülírja az emberség parancsa" – kommentálta Karácsony az ügyet. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk