"Véletlenül" ellenzéki önkormányzatok kerültek le a fideszes képviselő nyertes pályázókat kihirdető listájáról

  • narancs.hu
  • 2022. március 29.

Belpol

Pátka, Pusztaszabolcs és Velence polgármestere közös közleményben fordult Tessely Zoltánhoz, számonkérve, hogy is történt ez a "véletlen".

Ellenzéki polgármesterek kérik számon Tessely Zoltán fideszes országgyűlési képviselőt, miután állítása szerint az általuk vezetett települések szerinte "véletlenül" kerültek fel egy településfejlesztési pályázat pozitív elbírálását nyilvánosságra hozó listájára.

A fideszes képviselő azt írta Facebookon: "Sajnáljuk, hogy tévedtünk! Ahogyan azt is, hogy ezzel egy parttalan vitát indítottunk útjára. Elnézést érte!"

Az ellenzéki polgármesterek azonban fontos kérdéseikre nem kaptak választ. Ráadásul összesen majdnem egymilliárd forint értékű fejlesztésekről lett volna szó.

Mint írják, Pusztaszabolcs és Velence önkormányzata közös, komplex infrastrukturális fejlesztés tárgyában benyújtott pályázata 596 millió 140 ezer 201, míg Pátka önkormányzata komplex, klímabarát fejlesztés tárgyában benyújtott pályázata 355 millió 294 ezer 597 forint elnyert támogatási összeggel került feltüntetésre az eredeti listán. Kiemelték: az Európai Uniós fejlesztési forrásból támogatott TOP-pályázatok listájáról azonban 2022. március 22-re eltűnt Pátka, valamint Pusztaszabolcs és Velence önkormányzatának pályázata.

Ezután kérdésekkel fordultak Tessely Zoltán képviselőhöz, aki a fenti választ adta.

A polgármesterek közleményükben azt írták, hogy az érintett önkormányzatok nem kaptak tárgyszerű tájékoztatást és indoklást arra vonatkozólag, hogy milyen okból került ki településük a támogatott projektek köréből.

Teljes közleményüket itt tudják elolvasni:

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk