Visszavonta az MCC a volt munkásőr parancsnokság bontására kiírt közbeszerzést

  • narancs.hu
  • 2022. november 3.

Belpol

Nem indokolták meg a döntést. 

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Alapítvány visszavonta az egykori Balassi Intézet (még korábban a munkásőr parancsnokság) épületének bontására kiírt közbeszerzést – írja a Napi.hu. A visszavonást nem indokolta meg az ajánlatkérő, közölte az MCC az uniós közbeszerzési közlönyben.

A kért munka meghatározása eredetileg úgy szólt, hogy az alapítvány tulajdonában álló, Budapest I. kerületében, a Somlói út, a Szent Sebestyén köz, valamint a Alsóhegy utcák által határolt területen található épületek (egykori Balassi Intézet épülete, a kollégium maga és kapcsolódó valamennyi melléképület, -építmény) bontási-, és munkatér határolási munkáinak a tervezése és kivitelezése, az érintett közművek kiváltása, illetve védelembe helyezése, továbbá az új épületegyüttes alapozási síkjáig történő föld kitermelése és elszállítása, valamint a közterület alá nyúló üreg tömedékelése. A közleményben annyit írnak, hogy az ajánlatkérő a tárgyi eljárás ajánlati felhívásának visszavonásáról határozott, amely körülményről tájékoztatást küldött valamennyi érdeklődő gazdasági szereplő részére.

A portál még augusztusban arról írt, hogy a mostani tulajdonos, az MCC nyílt közbeszerzésen keres vállalkozót a Gellért hegyen lévő épületének a bontására. Az Építészfórum.hu 2020 augusztusában írt arról, hogy akár 32 méteres párkánymagasságú új épületet is felhúzhat az egykori Balassi Intézet helyére az új tulajdonos – ez egy tízemeletes panelház magasságának felel meg. Az 1985-re elkészült tömb eredetileg a munkásőrség országos parancsnokságának és tisztképzőjének központjaként szolgált.

Kedden számoltunk be róla, hogy az MCC Brüsszelben nyit irodát. A fideszes elitképzővel foglalkozó cikkeinket itt olvashatja.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Ellopták a hőgyészi kastély fölül a tetőt

Az egykor Ghaith Pharaonhoz tartozó kastély tetején jelenleg befolyik a víz, miután valakik lelopták a tetőről a rézborításokat. A kastély céges tulajdon, a kézbesítési megbízott elérhetetlen, az önkormányzat csak annyit tehet, hogy közpénzen fóliát tetet fel a további állagromlás megelőzésére, de ez nem feladatuk.